Hřib nachovýtrusý

9. listopadu 2008 v 22:32 |  Houby umělecky
Taky tam vidíte tu želvu?
Hřib nachovýtrusý je jedlý, ale horší jakosti. Používá se zejména do směsí.... Nacházíme jej zřídka zejména v podhorských a horských lesích.
 

19 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Kudláček | E-mail | Web | 11. listopadu 2008 v 0:03 | Reagovat

Vene, nebo Václave, myslím si, že se jedná: o Hřib nachovýtrusný, ale mohu se mýlit ;-)

2 Burle Václav | E-mail | 12. listopadu 2008 v 11:46 | Reagovat

Ahoj kamaráde Kudláčku. Chtěl jsem ti odtud poslat mejl, ale ono to nefunguje. Mnohokrát ti děkuji za upozornění. Já jsem této houbě celý život nesprávně říkal nachový, což je úplně nesprávně. Tvůj název také není dobře. Správně se jmenuje nachovýtrusý. Děkuji, takto si oba na věky věků již budeme pamatovat ten správný název.

3 Marcela | E-mail | 17. října 2009 v 17:45 | Reagovat

Đobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli je hřib nachovýtrusý jedlý a nemůže způsobit zažívací obtíže. Dostali jsme směs hub kde je i tento hřib. Děkuji Marcela

4 tremp z Brd | 1. července 2010 v 10:56 | Reagovat

Já tam tu želvu vidím!

5 -vb- | 31. srpna 2011 v 0:04 | Reagovat

Ano, je jedlý, ale nic moc. Přidává se do směsí ve skleničkách.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama