Hřib koloděj

17. srpna 2011 v 22:39 |  - - hřib koloděj
Hřib koloděj

Koloděj a podobné tvrdé a nečervivé hřiby, jsou v kuchyni nezastupitelní. Miluji smaženici, kde není žádná jiná houba, nanejvýš holubinky. Preferuji jednoduchý kuchyňský proces, ve kterém platí jednoduchá zásada. Nepřidáváme do tohoto vynikajícího pokrmu nic, co tam nepatří. Kdo přidává různá ta koření ze supermarketů je barbar. Stačí více máslíčka, nejlépe z mlékárny v Hlinsku, kde pracuje jeden z největších amatérských mykologů Jiří Laštůvka. On tvrdí - a asi to bude pravda - že hlinské máslo je nejlepší v Evropě, na světě. Na kvalitních potravinách totiž i při výrobě smaženice převelice hodně záleží. Můžeme přidat trochu cibule, česnek. Mícháme a stále houby převracíme, aby se dobře prohřály. Každý jistě ví, že tyto tvrdé houby musíme ze zdavotního hlediska vařit déle, než ostatní druhy. Jsou totiž jedovaté, ale delším zpracováním škodlivé látky odcházejí. Zanedlouho nás mile překvapí jejich fantastická vůně. Tento pokrm lze považovat za božský. Dobrou chuť. Máte snad jiný názor? Nebojte se a diskutujte. Nebo snad koloděje, kováře, modráky, připravujete jinak?

Houby sušíme například ZDE !!!


(...pokračování někdy příště!)
 

13 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama