Zamrazujeme houby podle profesionálního mykologa

15. října 2014 v 18:19 | Zamrazování se neustále mezi houbaři probírá. Jeden to dělá tak, druhý zase onak. Nejčastější otázkou je, jestli je nutné předvařovat, blanžírovat... |  Sušíme - Zavařujeme
Odborníci, potravináři, mykologové, tvrdí jedno - předvařovat, 10 minut.

Mgr. Miroslav Beran, mykolog Jihočeského muzea: Krátce povařit, 10 minut. Nechat vychladnout. Dát do sáčku ze kterého je dobré vysát vzduch. Zamrazit. Houby takto připravené i déle v mrazáku vydrží v naprosto dokonalém stavu.

Zdroj: Český rozhlas České Budějovice
 

14 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama