Sírovec zlutooranžový vždy oko potěší. Ale jak je to s ním v kuchyni? Jíte? Nejíte?

28. července 2017 v 23:42 |  - - sírovec žlutooranžový
Zdravím Vás z východních Čech. Jsme v Přelouči ve službě. Po dobu dovolené hlídáme u mladých jejich zvířátka.

Dnes po dešti jsem zašel s pejsky na procházku do lesa, kde na písku - i když dost prší - rostou jen holubinky nazelenalé. Musím říci, že se se mnou o ně dělí spousta slimáčků a tak jen paběrkuji.

Zašel jsem při debatě se známým dost daleko a když jsem se vracel, narazil jsem na sírovce. Jako na potvoru jsem neměl foťák a ani ten blbý telefon. Žlutooranžového jsem sebral a mazal domů, neboť začalo vydatně pršet. Nafotil jsem jej telefonem až doma a tak si dovoluji Vám poslat několik záběrů.

Taktéž cca před týdnem jsem narazil u nás v České Třebové na hlívu ústřičnou, kterou jsem nafotil rovněž telefonem. Takže pro mne během pár dnů dva nezvyklé "úlovky". Přeji rovněž úspěšné lovy, k tomu dost zdraví, a pro houbaře i potřebný díl štěstí.
Srdečně Vás zdraví Josef Bittner

Ale že je to krasavec? Otázkou je zdali taková plodnice je ještě ke konzumaci?
 

13 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Hans | 29. července 2017 v 1:06 | Reagovat

Pěkný. To vypadá jako příprava na vánoce. Nádherná ozdoba.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama